DHI Saç Ekimi

DHI saç ekimi “Direct Hair Implant” / Direkt Saç Ekimi’nin kısaltmasıdır. DHI ekimi kalem benzeri bir medikal alet ile gerçekleştirildiği için bu yönteme kalem tekniği / kalem ile saç ekimi de denilmektedir.
DHI Saç Ekimi Nedir? DHI Saç Ekimin FUE ‘den Farkı Nedir?
FUE yöntemi ile saç ekiminde ekim yapılacak alana kanallar açılır ve donör bölgeden alınan saç kökleri/greftler bu kanallara yerleştirilir. DHI saç ekiminde ise donör bölgeden alınan saç kökleri/greftler ekim yapılacak olan alana kalem benzeri özel bir aletle direkt olarak ekilir. Yani ekim yapılacak alanda önceden kanal açılmaz. Bu sayede donör bölgeden alınan greftler uzun süre dışarıda beklememiş olur.
DHI Saç Ekimi Nasıl Gerçekleşir?
FUE yöntemi ile saç ekimi temel olarak 3 adımda gerçekleşir: ilk adım greftlerin toplanması, ikinci adım saç ekilecek alanda kanalların açılması ve son adım toplanan greftlerin/saç köklerinin açılan kanallara nakledilmesidir.
DHI yöntemi ile yapılan ekimde de ilk aşama greftlerin toplanmasıdır. Bunun için yine FUE ‘de olduğu gibi donör alandan (başın arka tarafında iki kulak arasında kalan kısım) saç kökleri/greftler toplanır.
İkinci aşamada ise DHI yönteminde kullanılan özel medikal alet sayesinde toplanan greftler önceden kanal açılmasına gerek olmadan direkt ekim yapılacak alana transfer edilir. DHI kalemi/ implanter ile bir kaç saniye içinde kanal açılır ve kanalın içine greft/saç kökü yerleştirilir. Yani FUE yönteminden farklı olarak kanal açma ve kök yerleştirme tek seferde gerçekleşmiş olur.
Adım Adım DHI
Öncelikle hastanın donör bölgesi “acısız anestezi yöntemi” ile uyuşturulur. Bu işlem sırasında basınçla çalışan cihaz kullanılır. Dolayısıyla hastalarımız bir hiçbir acı hissetmez.
Daha sonra donör bölgedeki saç kökleri / greftler özel bir cihaz yardımı ile tek tek toplanır. Bu işlemden sonra saç kökünün çevresinde bir miktar doku kalır, bu dokudan ayrıştırılır ve özel solüsyonların içine konulur.
DHI yönteminde ekim yapılacak alanda önceden kanal açmak gerekli olmadığı için donör bölgeden alınan saç kökleri/ greftler uzun süre beklemeden “implanter” ya da kalem de denilen medikal aletin içine yerleştirilir. Implanterın ucu uygun açı ile ekim alanına batırılır bu sayede kanal açma işlemi gerçekleşir. Daha sonra implanterın arkasındaki mekanizmaya basılır ve bu sayede cihazın içinde bulunan greft açılan kanala yerleştirilir.
DHI yönteminde hasar minimalize edilmektedir. Bu sayede ekim yapılan alanda kabuklanma en aza iner ve iyileşme süresi hızlanır.
DHI Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?
- DHI saç ekiminin en büyük avantajı; donör bölgeden alınan saç köklerinin/greftlerin dışarıda bekleme süresinin en aza inmesini sağlamasıdır. Alınan greftler özel solüsyonlarda bekletilir ancak bekleme süresi ne kadar uzarsa, saç hücrelerinin zarar görme riski de artmış olur. Bu da saç ekimi sonucunu doğrudan etkileyen bir faktördür. DHI yönteminde, ekim yapılacak alana önceden kanal açılmasına gerek yoktur. Alınan greftler kalem benzeri özel medikal cihazlar sayesinde direkt ekilir. Bu sayede greftlerin bekleme süresi minimuma inmiş olur.
- DHI yöntemi ile daha sık ekim yapılabilmektedir. Bu sayede daha yoğun ve doğal bir görünüm elde edilebilir.
- DHI yöntemi ile daha sık ekim yapılabilmektedir. Bu sayede daha yoğun ve doğal bir görünüm elde edilebilir.
- DHI yöntemi ile hastanın tamamen tıraş olmasına gerek kalmadan da ekim yapılabilmektedir. Özellikle kadın hastalar için önemli bir avantajdır.
- DHI yönteminde ekim yapılacak alana saç kökleri yerleştirilirken verilen hasar minimumdur. Bu nedenle ekimden sonra kabuklanma daha az gözlenir. İyileşme süresi ise daha kısadır.
DHI tekniği ile saç ekim tedavisinde yapılan saç tasarımı doğal ve başarılı sonuçlar verir. Doğal saça yakın, yara izi riski düşük, saç yoğunluğu daha sık, tedaviye özel iğneler, iyileşme hızı yüksek, yeni saç ekim tekniğidir.
Kimler DHI Tekniği için Uygundur?
DHI tekniği ile tek seansta en fazla 2000 greft ekilebilmektedir. Bu nedenle geniş açıklığı bulunan kişilerde ardışık 2 seans DHI ya da tek seans (4500 grefti geçmemek kadıtyla) önerilir.
DHI uzun saçları olan kadın hastalarda ya da saç ekimi için saçlarını kısa kestirmek istemeyen erkeklerde sıklıkla tercih edilmektedir.
